From $ 699 / Loan 6-15 years / 15% DP

BISI TAFTALIDZE BUILDING INFO

Contact Agent

Contact Me

Call WhatsApp
From $ 299 / Loan 6-15 years / 15% DP

TWINS BUILDING INFO

Contact Agent

Contact Me

Call WhatsApp
Start $ 199 / Loan 6-15 years / 15% DP

KOMPLEKS VETRILO BUILDING INFO

Contact Agent

Contact Me

Call WhatsApp
Rate from $ 295 / Loan 5-15 years / 15% DP

FLATIRON BUILDING INFO

Contact Agent

Contact Me

Call WhatsApp
Rate from $ 318 / Loan: 5-15 years / 15% DP

BUSINESS HOME – BUILDING INFO

Contact Agent

Contact Me

Call WhatsApp

FLATIRON BUILDING INFO

Rate from $ 295 / Loan 5-15 years / 15% DP
Kisela Voda,
From New York to Skopje DCIM101GOPROGOPR1773.

Overview

  • Updated On:
  • October 7, 2017
  • 18,255.00 m2
  • Year Built: 2017

Description

FLATIRON BUILDING 

Инспирација – New York

Во срцето на Њујорк, на крстосницата меѓу две најпознати улици Петтата авенија и Бродвеј, во 1902-ра година е изграден облакодерот Fuller-Flatiron со совршена триаголна форма на железен чембер. Култната архитектонска икона на Менхетн, во која биле вградени 3.680 тони челик, била мотив за изградба на десеттици слични објекти во повеќе светски метрополи. Оваа зграда прерасна во траен урбан симбол и обележје на Њујорк од 1966-та, впишана е во националниот регистар на историски места во САД од 1979-та и прогласена за национално историско обележје во 1989-та година.

Облакодерот на 22 ката, дело на познатиот архитект Даниел Брнам од Чикаго, како знаменит симбол на Њујорк со ренесансна архитектура во стилот на убавата уметност е една од најпопуларните, најфотографирани и најсликани згради во светот, често дел од телевизиски реклами, документарни и играни филмови.

 

 

Address: Kisela Voda
City:
Zip: 1000
Country: Macedonia (FYROM)
Open In Google Maps
Property Id : 121
Price: Rate from $ 295 / Loan 5-15 years / 15% DP
Property Size: 18,255.00 m2
Property Lot Size: 6,892.00 m2
Year Built: 2017
Available from: 2017-12-01
Structure Type: Brick
Floors No: 6
1st Floor Plan
baths: 5
1st Floor Plan
20 apartmnets for 40 to 200 square meters
2nd Floor Plan
2nd Floor Plan
20 apartmnets for 40 to 200 square meters
3th Floor Plan
3th Floor Plan
20 apartmnets for 40 to 200 square meters
Mon 15 Apr
Tue 16 Apr
Wed 17 Apr
Thu 18 Apr
Fri 19 Apr
Sat 20 Apr
Sun 21 Apr
Mon 22 Apr
Tue 23 Apr
Wed 24 Apr
In Person
Video Chat
Your information

Contact Me

Call + 389 2 30 93 201 WhatsApp

Property Reviews

You need to login in order to post a review

Similar Listings

Sales

BUSINESS HOME – BUILDING INFO

Rate from $ 318 / Loan: 5-15 years / 15% DP
Голема чест ни е да го најавиме и нашиот трет објект Business Homes во кој ќе обезбедиме в ...
8,451.00 m2details
3
Sales

KOMPLEKS VETRILO BUILDING INFO

Start $ 199 / Loan 6-15 years / 15% DP
Животот во средина каде нема загадување, нема бучава, а има многу зеленило, создава мир и ...
Sales
In construction

TWINS BUILDING INFO

From $ 299 / Loan 6-15 years / 15% DP
Twins е создаден за новата генерација на луѓе кои се свртени кон себе, своето ново и подоб ...
5,067.00 m2details
Sales
new offer

BISI TAFTALIDZE BUILDING INFO

From $ 699 / Loan 6-15 years / 15% DP
БИСИ ДООЕЛ, започнува со новиот проект на ТОП локација во најубавата населба во Скопје. Во ...
8,000.00 m2details

Compare Listings

ADORA